Cultura 15/03/2017

Netflix acabarà l'última pel·lícula d'Orson Welles, 'The other side of the wind'

El film és una sàtira de Hollywood protagonitzada per John Houston

Ara/efe
2 min
Orson Welles a Cardona

BarcelonaL'última pel·lícula d'Orson Welles, 'The other side of the wind' ('L'altra cara del vent') veurà a la fi la llum: Netflix n'ha adquirit els drets, l'acabarà i la restaurarà. La data d'estrena encara no s'ha fet pública.

En els últims anys 'The other side of the wind' ha estat envoltada de batalles legals i problemes de drets. Orson Welles hi va treballar durant els últims sis anys de la seva vida i, malgrat que no la va acabar, va deixar per escrit els detalls del muntatge. El projecte estarà supervisat per Frank Marshall, que ja va treballar en la producció original. El rodatge tampoc no va ser fàcil: Welles treballava simultàniament en cinc versions de la pel·lícula i va tenir problemes de finançament.

'The other side of the wind' satiritza la indústria de Hollywood a través de la figura d'un cineasta –interpretat per John Houston– que lluita per tirar endavant la seva última obra mestra, titulada també 'The other side of the wind'. Al repartiment també hi ha Peter Bogdanovich, Oja Kodar, Robert Random, Lilli Palmer, Edmond O’Brien, Cameron Mitchell, Mercedes McCambridge, Susan Strasberg, Norman Foster, Paul Stewart i Dennis Hopper.

Aquest no és el primer intent per finalitzar 'The other side of the wind'. El cineasta Peter Bogdanovich, que assessorarà Frank Marshall, va engegar el 2014 una campanya de mecenatge que va tenir el suport de Clint Eastwood i J.J. Abrams i va aconseguir més de 400.000 dòlars, però el projecte va naufragar per una suposada disputa per la propietat dels negatius. Aleshores, Marshall, el productor Filip Jan Rymsza i Jens Koethner Kaul van adquirir els drets després d'aconseguir que es posessin d'acord l'hereva de Welles, la seva filla Beatrice, l'actriu Oja Kodar i la companyia francoiraniana L'Astrophore.

stats