CULTURA
Cultura 09/10/2011

Núria Feliu celebra al Liceu i entre amics els seus cinquanta anys sobre els escenaris

Serrat, Sílvia Pérez Cruz, Marina Rossell, Peret o Luis Cobos participen en el recital dedicat a la cantant de Sants

Acn
3 min
Núria Feliu

BarcelonaNúria Feliu ha celebrat aquest diumenge els seus cinquanta anys de carrera musical amb un concert al Gran Teatre del Liceu que ha aplegat un bon grapat d'artistes destacats de l'escena catalana i bons amics de la cantant.

Amb una direcció escènica signada per Enric Majó i Abel Folch han desfilat per l'escenari noms com el de Sílvia Pérez Cruz, Joan Manuel Serrat, Peret, Marina Rossell, l'Elèctrica Dharma o Luis Cobos, que ha dirigit la Big Band 50/70.

La cultura popular també ha ocupat un lloc destacat en la trobada, amb la presència de diverses colles geganteres, la cobla Maricel i l'actuació dels Castellers de Sants, el barri barceloní on va néixer i on resideix Feliu.

"Tinc por perquè voldria que tot fas tan perfecte", deia Feliu minuts abans de pujar a l'escenari. "Però alhora em fa tanta il·lusió, i penso, què diran demà quan vagi a comprar a la verdulera?", s'ha interrogat. "Penso ara mateix més en els altres que amb mi mateixa", ha sentenciat la cantant, qui assegura sentir-se molt "afortunada" per seguir treballant després de 50 anys i encara tenir "molts projectes en marxa".

Un dels primers 'duets estel·lars' que ha fet Núria Feliu ha estat amb un altre home de barri: 'El noi del Poble Sec', Joan Manuel Serrat, amb qui ha cantant 'Sota un cirerer florit'.

"Crec que la Núria és estimada no perquè se senti més de Sants que ningú o més catalana que el timbaler del Bruc", raonava Serrat moments abans de l'inici del recital. "Núria Feliu és estimada perquè ella estima molt i és bona persona", ha conclòs.

El periodista musical Àngel Casas, un dels presentadors de la gala, ha apuntat que la cantant "ha fet tantes coses que és impossible sintetitzar-les breument". "La seva aportació a l'escena catalana ha estat molt important", ha comentat. "Ha sabut portar-nos música internacional, descobrir-nos els 'standards' americans i donar la volta al món, amb les seves col·laboracions amb Tete Montoliu", ha afegit.

Sílvia Pérez Cruz considera que Núria Feliu "té una veu especial, de negra, molt diferent a la meva". De la de Sants admira les seves "ganes d'innovar, de provar, de renovar-se i d'aprendre la gent jove". "Per a mi, per a ser un bon artista no cal tenir tècnica sinó saber donar i saber rebre, que es creï un diàleg amb el públic i amb l'artista que l'acompanya", ha declarat Pérez Cruz. "I això, la Núria ho fa i molt bé", ha conclòs.

El president de la Generalitat, Artur Mas, acompanyat de la seva esposa, Helena Rakosnik; l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, el president del Futbol Club Barcelona, Sandro Rossell o l'expresident d'ERC, Joan Puigcercós, han estat algunes personalitats que també han assistit al concert. Del Govern també hi eren entre el públic la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, i el d'Economia, Andreu Mas-Colell.

A banda de noms importants destacats de la música popular, hi hagut a més una representació destacada de la música clàssica i de cambra. És el cas d'Ala i Gerassim Voronkov i també dels pianistes Leopoldo Martín Díaz, Lluís Muñoz, Ricard Miralles i Antoni Parera Fons.

Si la relació d'artistes convidats ha estat extensa, no s'ha quedat curta la dels presentadors de l'acte, noms importants en el món de la comunicació. Entre d'altres, Josep Cuní , Helena García Melero, Àngel Casas, Enric Frigola, Òscar Dalmau o l'escriptora Empar Moliner.

stats