Assetjament
Cultura 17/07/2021

El govern extremeny es nega que l'Orquestra d'Extremadura actuï amb Plácido Domingo

El tenor madrileny havia de cantar en un concert a Mèrida al setembre

1 min
Plácido Domingo a l'Auditori Nacional de Madrid el 9 de juny del 2021

BarcelonaEl consell de govern de la Junta d'Extremadura ha rebutjat aquest dissabte que l'Orquestra d'Extremadura actuï amb Plácido Domingo en la sisena edició de l'Stone & Music Festival de Mèrida. La Junta ha pres aquesta decisió després que l'organització del festival anunciés divendres que el tenor, acusat d'assetjament sexual als Estats Units, actuaria el 25 de setembre al Teatre Romà de Mèrida, amb l'Orquestra d'Extremadura, una formació de titularitat pública. La Fundació Orquestra d'Extremadura està integrada per la Junta d'Extremadura, la Universitat d'Extremadura i les diputacions de Badajoz i Càceres.

La Junta d'Extremadura, en una nota recollida per l'agència Efe, ha manifestat "el seu rebuig davant l'actuació de Plácido Domingo dins de la programació d'aquest festival". Així mateix, el consell de govern ha decidit que a partir d'ara la programació de qualsevol concert, festival o esdeveniment que compti amb patrocini de l'administració autonòmica haurà de ser aprovada amb anterioritat a la concessió del patrocini. La Junta d'Extremadura està presidida per Guillermo Fernández Vara, del PSOE. Per la seva banda, divendres la portaveu del grup Unides per Extremadura a l'Assemblea, Irene de Miguel, havia considerat "vergonyós i lamentable" que la Junta aportés diners públics a un festival que clausurarà "una persona denunciada per nombroses dones com un assetjador sexual". De Miguel es preguntava si aquest era el compromís feminista del PSOE extremeny.

Arran de les acusacions d'assetjament, Plácido Domingo no ha tornat a cantar als Estats Units. En canvi, sí que ha actuat en diferents països europeus. Fa poc més d'un mes, el 9 de juny, Domingo va cantar a l'Auditori Nacional de Madrid, un equipament públic, i en va rebre l'ovació del públic.

stats