Videoclips
Cultura 01/03/2021

Paula Grande i Anna Ferrer estrenen el videoclip de la terrible història de la 'Caterineta'

La cançó forma part de 'Vega', un nou disc del projecte Càntut

1 min
Paula Grande i Anna Ferrer - "Caterineta" (videoclip oficial)

BarcelonaPaula Grande i Anna Ferrer van protagonitzar un dels discos del 2020, Vega, publicat pel segell BankRobber. Es tracta d'una nova entrega del projecte Càntut de recuperació de cançons de tradició oral i interpretacions contemporànies, aquesta vegada amb un enfocament feminista que explora el rol de les dones en el cançoner durant els dos últims segles. Una de les peces de Vega és Caterineta, una història terrible sobre la violència masclista exercida per un pare que no vol que la filla vagi a plaça a fer ballades. El videoclip que n'ha fet a Banyoles la productora L'upuntvuit comença amb la imatge d'una destral, síntesi simbòlica de l'horror.

El videoclip es publica uns dies abans del 8 de març, i la denúncia de la violència de gènere s'emmarca dins la commemoració del Dia Internacional de les Dones amb el propòsit de "crear consciència i fer reflexionar sobre la vida quotidiana i el rol de les dones en els últims dos segles d’història".

Març també és el mes en què Paula Grande i Anna Ferrer tornen als escenaris per continuar presentant les cançons de Vega en un espectacle amb una escenografia de Clàudia Cedó. Les actuacions seran el dia 5 de març a l'Ateneu de Celdrà (20 h), el 7 al Centre Artesà Tradicionàrius de de Barcelona (19 h), dins del Festival Tradicionàrius, i el 13 al concert La revolució de la tradició, al

Teatre-Auditori de Sant Cugat del Vallès (20 h), en què també participen Marala i Tarta Relena.

stats