CULTU(VI)RAL
Cultura 16/01/2020

Pavement destapa el secret més ben guardat del Primavera Sound

El cartell del festival es va viralitzar abans d'hora a causa d'una filtració

Jordi Garrigós
1 min
Stephen Malkmus

BarcelonaNecessitem secrets. Ho cantaven els Pavement a Gold soundz, un dels millors himnes dels californians. Liderats pel carismàtic Stephen Malkmus, Pavement no van tenir una carrera excessivament llarga: en una dècada van ventilar-se cinc discos i van tenir temps de ser una de les bandes més valorades, estimades i recordades dels prolífics anys noranta. Sense arribar a ser superestrelles com Nirvana, Pavement van formar part d'aquell grupet d'escollits que van fer fortuna amb el rock independent, l'Olimp de l'indie, en què van cohabitar amb noms de l'estil de Sebadoh i les Breeders.

Fa vint anys que van deixar-ho córrer, però se'ls segueix trobant a faltar, com demostra el fet que sempre que volen tornar a tocar troben aixopluc en els millors escenaris del món. Un d'ells és el del barceloní Primavera Sound, que, aprofitant l'efemèride de les dues dècades d'ençà del comiat, va anunciar el juny passat l'actuació del grup al festival del 2020: era la primera banda confirmada. Fins aquí tot normal.

El que ja no ho és tant és que hagin estat ells mateixos, o l'entorn de la banda, els que hagin revelat tot el cartell al seu perfil de Facebook. Dimecres a la nit, dotze hores abans que l'organització, Pavement van penjar el line-up del Primavera Sound 2020. Setmanes de feina i preparatius que salten pels aires en el segon en què algú clica Publicar sense que ningú li hagi donat permís.

De Facebook al món. Minuts després, el festival confirmava el cartell avançat per Pavement, que, a diferència del que cantaven a Gold soundz, no saben guardar un secret. Per cert, Malkmus i companyia poden estar tranquils, als Idles els va passar el mateix fa dues edicions.

stats