TEATRE
Cultura 16/01/2012

Pep Tosar és Guillem d'Efak a 'Tots aquests dois'

L'actor Pep Tosar s'estrena en escena com a cantant interpretant la música i la poesia d'un dels fundadors de la Nova Cançó

Ara
1 min
Assaig 'Tots aquests dois' de Pep Tosar

BarcelonaAquest dijous s'estrena l'obra Tots aquests dois al Circol Maldà amb l'actor Pep Tosar com a protagonista, caracteritzat com Guillem d'Efak. Un espectacle que combina música en directe, poesia, interpretació i un muntatge audiovisual, sobre la vida i l'obra del cantautor guineà-mallorquí, un dels precursors de la Nova Cançó.

"No me sap greu, no me sap greu, que te passegis del braç amb un altre, però estimada, però estimada, no ho tornis fer mai mės al davant meu", aquests són uns versos del poema No em sap greu de Guillem d'Efak. Una de les múltiples ocupacions d'en Guillem va ser la de guia turístic i l'espectacle ho aprofita per fer un recorregut amb una selecció de persones que ell va conèixer de prop, ja sigui de l'àmbit literari, teatral, musical o simplement experimental: J. M. Espinàs, Josep Anton Codina, Francesc Borrull, artistes de La cova del Drac com Maria Cinta o la família de l'artista són alguns dels noms destacats. Aquests apareixen a la part documental del muntatge, on també s'hi inclouen fotografies.

Damunt de l'escenari s'hi situarà una banda de jazz amb amb un actor/cantant, Pep Tosar, que, tot recreant la figura del cantant i poeta mallorquí, recitarà, no només part de la seva poesia, sinó també fragments d'antigues declaracions, entrevistes i anecdotari que sorgeixen de la biografia de Tomeu Mestre titulada Balada d'en Guillem d'Efak. Interpretarà un repertori musical configurat per una selecció dels seus temes més recordats, com ara el Blues en sol, la Balada d'en Jordi Roca o Tots aquests dois.

stats