Cinema
Cultura 03/06/2012

Projectar 'El Hòbbit' al doble de velocitat, una decisió polèmica

El director Peter Jackson vol duplicar els fotogrames per segon: en comptes de 24, serien 48 els que l'espectador veuria durant la projecció. Aquesta opció permetria molta més nitidesa, segons Jackson, però duplicaria els costos de producció.

Ara
1 min
'El Hòbbit', de Peter Jackson

BarcelonaFins ara, les pel·lícules eren projectades a 24 fotogrames per segon, velocitat en què l'ull de l'espectador ja no pot detectar el pas d'una imatge a l'altra. Peter Jackson pretén canviar aquesta norma projectant la seva nova pel·lícula, 'El Hòbbit', al doble de velocitat, 48 fotogrames per segon. Així ho va fer explícit durant la projecció al Caesars Palace de Las Vegas de 10 minuts de la seva esperadíssima nova pel·lícula, que hauria de ser estrenada a finals del 2012. Jackson està convençut que aquest nou procediment permet molta més nitidesa.

El director va rebre crítiques contundents al final de la projecció de Las Vegas. Tot i una qualitat més bona de les imatges, algunes veus crítiques van remarcar que la sensació final era de "falsedat", de "cartó pedra". Jackson ha escrit un comunicat difós per la revista 'The Hollywood Reporter' en què defensa la seva opció: "Potser costa una mica acostumar-t'hi, però els 48 fotogrames per segon funcionen molt bé quan formes part de l'experiència i deixes que la pel·lícula t'absorbeixi".

stats