Cultura 09/05/2018

El Picasso 'rosa' del matrimoni Rockefeller s'imposa a la subhasta de Christie's de Nova York

Les vendes d'artistes com de Monet, Corot, Delacroix, Seguin, Morandi i Redon van fer rècord

ARA / Agències
1 min
'Noia amb una cistella de flors', de Pablo Picasso

BarcelonaLa qualitat aclaparadora de les obres impressionistes i modernes reunides per Peggy i David Rockefeller no ha decebut: 'Noia amb una cistella de flors', de Pablo Picasso, es va imposar a la primera subhasta de la col·lecció després de ser adjudicada per 97 milions d'euros a Christie's de Nova York. A més de pertànyer a una època genuïna de l'artista, l'època rosa, va formar part de la col·lecció de l'escriptora Gertrude Stein.

Les 44 obres de la venda van trobar comprador: 'Nenúfars en flor', de Monet, va assolir 71,3 milions, una altra rematada rècord. També ho és l''Odalisca ajaguda entre magnòlies', de Matisse (68,1 milions). No són els dos únics preus extraordinaris: també van fer rècord Corot, Delacroix, Seguin, Morandi i Redon.

Pel que fa a la resta de rècords, 'Les delícies de la vida', d'Armand Seguin, va aconseguir, gairebé 6,5 milions d'euros. De Delacroix, 'Tigre jugant amb una tortuga' va pujar 8,2 milions, i la 'Natura morta' de Morandi fins a 3,6.

També van superar les expectatives 'Venècia, vista des del barri dels esclaus', de Corot (7,59 milions); 'Els carrers de París sèrie per a Henry Bernstein: sèrie segona, La Place Vintimille', d'Édouard Vuillard (3,2 milions), i 'Flors', d'Odilon Redon (3,3 milions).

El global de la col·lecció del matrimoni, formada per més de 1.500 peces, està estimat en uns 500 milions d'euros i surt a la venda un any després de la mort de David Rockefeller. Els beneficis de les subhastes aniran destinats a 11 fundacions.

stats