POESIA
Cultura 14/06/2019

El Poesia i + tindrà Enric Casasses, Manuel Rivas, Maria Cabrera i Clara Peya de caps de cartell

Albert Pla, Blancallum Vidal, Pascal Comelade i Sara Fontán completen la programació

Ara
2 min
Enric Casasses (Barcelona, 1951) durant la conferència de dimarts al CCCB.

BarcelonaEl Maresme tornarà a omplir-se de poesia de la mà de Manuel Rivas, Pascal Comelade, Enric Casasses, Maria Cabrera, Pau Riba, Mireia Calafell, Albert Pla i Clara Peya, els noms que encapçalen el cartell del Festival Poesia i + 2019, i que seran alguns dels plats forts de l'edició que se celebrarà del 4 i 14 de juliol.

La 14a edició del festival inclou en la programació poesia, música i art, i tindrà lloc a diverses poblacions del Maresme com Caldes d'Estrac, Canet de Mar, Mataró, Sant Andreu de Llavaneres, Alella, Arenys de Mar i Dosrius. El cartell definitiu combina artistes consolidats com Pau Riba i l'Orchestra Fireluche amb talents joves com Rodrigo Cuevas amb un projecte sota el nom de 'Trópico de Cavadonga' que combina tradició i modernitat amb música folklòrica i electrònica.

També cal destacar Vladivostok, el projecte de la poeta Maria Cabrera i la pianista Irene Fontdevila, 'El grito en el cielo' de Javier Gallego 'Crudo' i Seward, una de los formacions que més han destacat en els últims temps en el panorama barceloní, o Anna Pantinat que presentarà el llibre 'Qui s'anomena' premiat amb el premi Ciutat de Manacor de Poesia Miquel Àngel Riera 2018.

Entre els primers noms que ja es van confirmar hi ha Björt Rünars (acompanyant Mireia Calafell), Tarta Relena i Aurélia Lassaque. Tots plegats reivindicaran "la força i la vigència de la paraula en espais i entorns privilegiats del Maresme, pròxims i d'aforament reduït", una de les línies del festival. Recitals, concerts, instal·lacions i accions que "volen reivindicar més que mai la força de la paraula i de la poesia".

Poesia a flor de pell

La imatge del Poesia i + la protagonitzen els tatuatges. El festival ha llançat una campanya ideada per Soon in Tokyo amb una sèrie de fotografies i vídeos curts de persones que han accedit tatuar-se el crit del lema que ha acompanyat el festival des de 2014 "+ poesia, si us plau", una imatge per retre homenatge "a la intimitat i al compromís que cadascú té amb si mateix cap a la poesia", expliquen els organitzadors.

I ho fan "sense necessitat d'alçar la veu, sense estridències ni extravagàncies i a través d'un activisme que no deixa de ser radical però, alhora, personal i silenciós". L'eslògan va acompanyat per un disseny elaborat per la il·lustradora Cristina Daura, i seran formalitzats pel tatuador Rodrigo DC i fotografiats per Martina Matencio.

stats