Equipaments culturals
Cultura 24/07/2020

El Port de Barcelona afirma que l'Hermitage s'adaptarà per ser "un centre de difusió artístic"

Mercè Conesa diu que "pot aportar més qualitat a l'espai de la Nova Bocana"

Ara
2 min
Recreació del projecte de l'arquitecte japonès Toyo Ito per a l'Hermitage de Barcelona

BarcelonaLa presidenta del Port de Barcelona, Mercè Conesa, ha assegurat aquest divendres que s'està adaptant el projecte de l'Hermitage perquè esdevingui més un centre de difusió artístic que un museu. "Tenim la voluntat d'adaptar el projecte a allò que l'Ajuntament ens demani", ha manifestat Conesa en roda de premsa, segons recull l'ACN. Una altra adaptació és que l'edifici tingui una part de visita pública i lliure per als ciutadans. "Les parts expositives o més comercials estaran tancades a l'accés general, però l'edifici serà totalment visitable", ha declarat.

Conesa ha manifestat sobre l'Hermitage que estan en una fase de tramitació. Al gener el consistori va anunciar que no s'autoritzava el projecte i es basava en quatre informes tècnics que desaconsellaven instal·lar l'Hermitage a la Nova Bocana al port de la ciutat. "El Port ha agafat els quatre informes i ha presentat unes al·legacions tècniques i jurídiques, i una part d'adaptació del projecte a aquestes peticions o consideracions que feien els informes", diu Conesa.

Un projecte de promoció privada

Conesa ha remarcat que el projecte de l'Hermitage és de promoció privada i "el Port assegura que en cap cas aquest projecte hagi de tenir ni rebre cap subvenció pública ni cap suport públic municipal perquè aquesta és una condició estricta del tipus de concessions que estan previstes al domini públic portuari". Ha assegurat que el projecte "té en aquest moment un procés d'adaptació per esdevenir més un centre de difusió que un museu". "La regulació legislativa dels museus a Catalunya és molt concreta i el Port voldria que es pogués disposar d'un centre de difusió artístic i en aquest cas resoldria un malentès que s'ha generat en relació a si esdevé un museu que sigui susceptible d'entrar en consideració pública de museus", afegeix.

El Port de Barcelona, ha dit, defensa "un projecte de difusió cultural que pot aportar més qualitat a l'espai de la Nova Bocana i que ha de ser dimensionat en l'espai on està". També ha recalcat que adaptaran la mobilitat i els accessos perquè sigui confortable d'acord amb el que la gent demana. Anirà també alineat a les peticions que facin les entitats veïnals".

stats