Cultura 14/06/2019

Premi europeu a Harquitectes per la rehabilitació de la Lleialtat Santsenca

També s'ha premiat la restauració de l’edifici 'art nouveau' Maison Saint Cyr, a Brussel·les, i la plaça Skanderbeg, a Tirana

Ara
2 min
Centre cívic Lleialtat Santsenca, del despatx Harquitectes

BarcelonaEl despatx Harquitectes continua tenint ressò gràcies a la seva renovació del Centre Cívic Lleialtat Santsenca: ahir a la nit van rebre un dels premis europeus d’intervenció en el patrimoni que atorga l’Agrupació d’Arquitectes per a la Defensa i la Intervenció en el Patrimoni Arquitectònic (AADIPA) perquè la seva intervenció, segons el jurat, “manté l’esperit original de l’edifici” amb una arquitectura “sensible” i “compromesa amb la sostenibilitat”.

En la categoria de divulgació van ser premiades Montserrat Villaverde i Laida Memba Ikuga pel projecte Patrimoni Guinea 2020, perquè és “un model participatiu, multidisciplinari, integral i reproduïble” per valoritzar el patrimoni. En aquesta edició el jurat va atorgar un premi especial de restauració a l’estudi belga Ma2 Project per l'edifici 'art nouveau' Maison Saint Cyr, a Brussel·les, "per l'excel·lent treball realitzat per fer valdre totes les particularitats d'un edifici històric" i "la gran riquesa d'espais". Tot això va ser fruit "del treball artesanal i de restauració que defineix els seus interiors d'estil eclèctic i historicista", en paraules del jurat.

Maison Saint Cyr  després de la restauració del despatx Ma2 Project

També van ser premiades la plaça Skanderbeg, a Tirana, en què van destacar "la humilitat expressada" en aquest projecte "revalorant al mateix nivell el conjunt arquitectònic circumdant i donant porositat amb l'entorn", i el pla especial de protecció i rehabilitació del centre històric de Liérganes (Cantàbria), amb un projecte, dels arquitectes Carlos Riaño Lozano, Carlos Ferrán Alfaro, Fernando Navazo Rivero, Carlos Ferrán Aranaz i Luis Herrero Fernández, que "presenta un alt valor per a la recuperació de la vida ordinària en contraposició al fenomen del progressiu abandó dels centres històrics".

La primera edició d'AADIPA es va celebrà l'any 2013, quan va ser premiat el nou Rijksmuseum d'Amsterdam, de Cruz i Ortiz Arquitectos. Entre els premiats durant aquests anys també destaca el projecte del convent de les Bernardas a Tavira de l'arquitecte portuguès Eduardo Souto de Moura.

Centre històric de Liérganes i els seus voltants després de la intervenció dels arquitectes de Carlos de Riaño Lozano, Carlos Ferrán Alfaro, Fernando Navazo Rivero, Carlos Ferrán Aranaz i Luis Herrero Fernández
stats