Presencial, amb PCR i estrangers que viatgen com a treballadors essencials: què sabem fins ara de la gala dels Oscars?

Els nominats als Oscars podran viatjar als Estats Units si fan quarantena de 10 dies

2 min
Una imatge d'estatuetes dels Oscars

BarcelonaEls nominats als Oscars finalment podran viatjar a Los Angeles (EUA) perquè seran considerats treballadors essencials, segons una carta que l'Acadèmia de Hollywood ha enviat als convidats de la gala del 25 d'abril i que recull Variety. D'aquesta manera, podran flexibilitzar la quarantena de 10 dies establerta per a les persones que arriben de fora de Los Angeles, i podran participar en els assajos i activitats que organitzi l'Acadèmia, a banda de ser a la gala. La resta del temps han d'estar confinats. Se'ls demanarà tres proves PCR (abans del viatge, a l'aterrar i el dia de la cerimònia). Els convidats americans també hauran de passar dues PCR.

La gala aquest any s’ha plantejat com una pel·lícula en directe. D'aquesta manera es pot justificar que els nominats i els acompanyants que han de ser a la festa puguin tenir la condició de treballadors essencials i, per tant, seguir els protocols de qualsevol rodatge durant la pandèmia. Així l’organització aconseguiria el seu propòsit de fer una gala sense videotrucades, a diferència d’altres lliuraments de premis com els Globus d’Or o els Emmy. La decisió va tenir crítiques, especialment amb el confinament que hi ha en països com França i el Regne Unit, on s'havien previst seus alternatives, i les restriccions en els viatges internacionals. Amb la nova mesura serà més fàcil que els nominats estrangers viatgin als Estats Units, si bé hauran de ser-hi amb antelació: o bé abans del 20 d'abril (si són nord-americans o de països de baix risc) o bé del 17 (si venen de llocs d'alt risc). Cadascun haurà de presentar el seu pla covid específic perquè sigui aprovat abans del 8 d'abril.

La gala tindrà lloc igualment en diverses seus. Una serà Union Station, l’estació central de trens de Los Ángeles, on s'ha dissenyat un espai a l’aire lliure per a l'entrega dels premis. Una altra serà al Dolby Theatre, l'espai tradicional de la gran festa del cinema. Els organitzadors dels Oscars volen que tots els nominats a la millor cançó actuïn en directe a la gala, cosa que per exemple és complicat en el cas de la italiana Laura Pausini, que opta a estatueta per La vita davanti a sé.

Mank, amb deu nominacions, és la pel·lícula més nominada dels Oscars de la pandèmia, en els quals Nomadland, amb sis candidatures, figura com a principal favorita després d'arrasar en aquesta temporada estranya de premis. La seva cursa va començar amb els premis al festival de Venècia a l'estiu, i ha guanyat premis com els Globus d'Or.

stats