Cultura 27/01/2019

Roben el Banksy que homenatjava les víctimes de la sala Bataclan de París

El grafiti era a la porta d'emergència per on van escapar moltes de les víctimes dels terroristes

Agències
1 min
Roben el Banksy que homenatjava a les víctimes de la sala Bataclan de París

ParísUna obra de Banksy que homenatjava les víctimes dels atemptats terroristes que hi va haver a París el 2015 va ser robada dissabte a la matinada. La pintura era en una de les portes de la sala Bataclan. "Estem consternats i sentim una gran indignació", ha difós la sala Bataclan a través de Twitter.

"El treball de Banksy és un símbol del record, que era de tots, dels parisencs i els ciutadans del món, i ens ha estat robat", afegeix la sala Bataclan. "La pròpia essència de l’art urbà és donar vida a una obra d’art en un entorn singular i estem convençuts que aquesta obra tenia sentit en aquest lloc. Aquesta és la raó per la qual havíem decidit deixar-la lliure, accessible a tothom".

L’obra representa una dona amb el cap baix i expressió trista pintada en una de les portes d’emergència de la sala per la qual molta gent va escapar de l’atac d’un grup de terroristes del grup jihadista Estat Islàmic (EI) que van entrar al local i van disparar de manera indiscriminada. Els lladres s’han emportat el grafiti en una furgoneta.

stats