Internacional 14/11/2015

Bataclan, una sala de concerts convertida en un infern

Un centenar de morts en l'assalt terrorista durant un concert de rock

Ara
1 min

BarcelonaLa sala de concerts Bataclan del barri onzè de París estava plena de gom a gom. El grup de rock dur californià Eagles of Death Metal havien omplert aquest auditori amb 1.500 seguidors. Totes les entrades estaven venudes.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

En ple concert, un grup d'homes armats va irrompre i van començar a disparar contra el públic mentre cridaven "'Al·lahu-àkbar'" [Al·là és el més gran!], segons els supervivents, i altres consignes relacionades amb la guerra a Síria i l'Iraq: "Això és culpa del vostre president [Hollande]".

El pànic es va apoderar dels assistents. Molts d'ells van caure abatuts per les bales dels terroristes. D'altres van patir l'allau humana que es va desencadenar. Tothom fugia o s'amagava. La policia xifra en una vuitantena els morts a l'interior de la sala.

"Era just davant de l’escenari, era un concert amb la música molt forta, he sentit uns petards, m’he girat, i he vist una silueta amb el cap tapat que anava cap a la porta del fons, disparava contra mi. La gent ha començat a tirar-se a terra i a caure. He sortit corrents per la porta d’emergència", va explicar un testimoni a France Info.

El grup havia d'actuar a la sala Apolo de Barcelona el 8 de desembre. Segons han informat els familiars dels músics, els membres de la banda estan il·lesos.

stats