MÚSICA
Cultura 25/11/2011

Roger Mas gravarà un disc amb la Cobla Sant Jordi

El cantautor solsoní enregistrarà els dos concerts que celebrarà amb la cobla el 28 i 30 de desembre al teatre Comarcal de Solsona

Efe
2 min
Roger Mas

LleidaEl cantautor de Solsona Roger Mas gravarà a finals de desembre un disc en directe acompanyat de la música de la Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona, segons ha anunciat el músic lleidatà.

Mas i la Cobla oferiran els dies 28 i 30 de desembre dos concerts al teatre Comarcal de Solsona, durant els quals es gravarà l'àlbum en directe, que està previst que es presenti oficialment el 24 de març en una actuació que tindrà lloc a la sala Pau Casals de l'Auditori de Barcelona. Tant per a Roger Mas com per a la Cobla Sant Jordi aquest serà el primer àlbum gravat en directe.

En aquests dos concerts, Mas farà un recorregut per tot el seu repertori i presentarà dues cançons inèdites, una d'elles un poema musicat de Maria Mercè Marçal.

Per a la gravació del disc, que contindrà una quinzena de temes, el Teatre de Solsona acollirà "un desplegament tècnic poc habitual", amb més de quinze músics sobre l'escenari, per convertir-se en un estudi de gravació. Mas va estrenar l'experiment amb la Cobla Sant Jordi a l'abril al Palau de la Música, en un concert en el cicle Bandautors per al qual es van exhaurir les entrades. L'espectacle també es va veure a la Fira Mediterrània de Manresa.

Roger Mas (Solsona, 1975) és un dels noms més destacats de l'escena musical catalana i, malgrat la seva joventut, ha rebut nombrosos premis al llarg de la seva carrera, com el Premi de Catalunya Ràdio, que el 1996 va marcar l'inici de la seva carrera com a cantant i compositor.

La Cobla Sant Jordi, fundada el 1983 i dirigida actualment per Tomàs Grau, participa de forma habitual en els principals esdeveniments sardanistes de Catalunya i ha actuat recentment a països com França, Cuba, Itàlia o el Brasil.

stats