Música
Cultura 28/03/2017

Els Rolling Stones entren a la universitat

La important donació de la família Karpp –amb 15.000 enregistraments i desenes de milers d'objectes del grup britànic– es podrà consultar properament a la Universitat de Friburg

Efe
1 min
Els Rolling Stones  al concert del 23 d’octubre 
 A Las Vegas, Nevada.

BerlínLa Universitat de Friburg acaba de rebre en donació una col·lecció amb 15.000 enregistraments dels Rolling Stones, a més de desenes de milers d'objectes, llibres, articles de premsa i cartes relacionades amb el grup musical. La donació va ser realitzada per la família de l'advocat Reinhold Karpp (1946-2012), que va reunir la col·lecció durant cinc dècades, segons informa el Centre de Cultura Popular i Música (ZPKM), adjunt a la universitat de Friburg. Els documents seran arxivats i classificats a Friburg i en els propers anys el públic podrà tenir accés a la col·lecció.

Karpp guardava la seva col·lecció a casa seva, a prop de Bonn, i després de la seva mort els objectes van passar a ser propietat de la seva família. Friburg serà la primera universitat del món amb un arxiu dels Rolling Stones, segons el ZPKM, que va ser fundat el 2014 a partir de l'Arxiu de la Cançó Popular Alemanya (Deutsche Volkslieder Archiv), que va tenir el seu origen un segle abans.

La idea original va ser renovar la tradició d'aquest arxiu i prosseguir amb un criteri més ampli que tingués en compte també la cultura popular internacional.

stats