Música
Cultura 02/08/2012

Ry Cooder publica el seu àlbum més polític

El nou disc parla de les eleccions nord-americanes, de Guantánamo i del moviment dels 'indignats'

Efe
1 min

BarcelonaRy Cooder, una de les figures clàssiques de rock nord-americà, publicarà el proper 21 d'agost 'Election Special'. Es tracta del seu àlbum més polític. Segons el segell discogràfic Nonesuch, que editarà el nou disc, els fans de Cooder trobaran "noves sonoritats" dins de "l'ample riu de folk americà i els seus afluents". En aquest nou treball, les lletres parlen de les eleccions del país, de moviments socials o de la violació de drets humans, amb títols com 'Mutt Romney Blues', 'The Wall Street Part Of Town', 'Guantanamo' o 'Take Your Hands Off I't'.

Cooder (Los Angeles, 1947) és un guitarrista conegut pel seu domini de la melancòlica tècnica 'slide' i per ser autor de bandes sonores de pel·lícules. La seva música ha acompanyat els films 'París, Texas' (1984), de Wim Wenders, 'Cocktail' (1988), que va encimar Tom Cruise, i 'Primary Colors' (1998), entre d'altres.

Des que el 1970 va llançar el seu primer àlbum, ha publicat quinze discos, diversos recopilatoris i ha col·laborat en projectes com l'àlbum 'Buena Vista Social Club' (1997).

stats