PATRIMONI
Cultura 04/07/2012

Troben un cap de l'època romana a la vil·la romana de la Sagrera

La troballa és del segle II i forma part d'una escultura a escala humana

Ara
1 min
Cap romà Sagrera

BarcelonaEl jaciment arqueològic que ha descobert les obres de l'AVE a la Sagrera no deixa de donar sorpreses. La darrera troballa ha estat un cap de marbre del segle II que representa una persona jove, els experts apunten que podria ser el déu Dionís, i que formaria part d'una escultura o bust a escala humana.

El cap el van trobar els arqueòlegs el dimarts dins d'un pou al costat del pont del Treball. Un equip de 70 arqueòlegs treballa en aquest jaciment des de fa mesos. Fins ara, la peça més rellevant, era un mosaic.

La vil·la romana que s'amaga sota la Sagrera té unes grans dimensions i es divideix en tres àrees. A la primera hi ha una sèrie d'habitacions que presenten restes de paviments fets amb marbre i d'altres materials més senzills. En la segona àrea del conjunt es localitzen una altra sèrie d'habitacions, distribuïdes mitjançant dos corredors perpendiculars, on hi ha també una zona termal, amb una piscina i el fons d'un hipocaust, un forn situat sota el paviment per escalfar les estances. En aquesta zona s'hi ha trobat una pavimentació amb opus tessellatum (peces petites de mosaic), i les dues àrees d'habitacions corresponen a la part urbana de la vil·la.

Experts i Ajuntament van decidir traslladar les restes destacables d'aquesta cil·la romana al museu d'arqueologia per considerar que no tenia prou valor patrimonial per mantenir-la i conservar-la al lloc d'origen, però sí documental.

stats