Cinema
Cultura 23/09/2012

El Salt Kaiak Festival uneix piragüisme i cinema

La celebració ha comptat amb un mostra de curtmetratges de Nova Zelanda, Canadà i Noruega, en la qual han assistit més de 200 persones

Ara
2 min
Salt Kayak Festival

BarcelonaLa població gironina de Salt s'ha convertit aquest cap de setmana en la cita de referència en l'àmbit de la cultura i el piragüisme. La primera edició del Salt Kaiak Festival ha aplegat més de 300 persones que han gaudit d'una mostra de curtmetratges internacionals, diverses competicions i una de les proves més espectaculars al riu Ter, que ha fet obrir les comportes del pantà del Pasteral. "Des de fa temps el consistori ha apostar per tenir un tram preparat per fer piragüisme en aigües braves i ara, comencem a recollir els fruits", ha explicat el tinent d'alcalde de Salt, Robert Fàbregas. El consistori ja està treballant per repetir aquest festival l'any vinent. El certamen ha tingut dues vessants, d'una banda una pràctica en aigües del Ter on s'han realitzat diverses proves de piragüisme i una altra vessant més cultural basada en una mostra de curtmetratges fets pels propis esportistes a diversos rius d'arreu del món. Aquest acte s'ha fet el passat dissabte a la Casa de Cultura de les Bernardes anomenada 'Mostra de cinema de caiac'. Més de 50 persones de Nova Zelanda, Canadà, Noruega o França han participat en aquest festival que ha ofert cinc guardons per a les millors obres audiovisuals i ha comptat amb més de 200 assistents.

Els embassaments de Sau, Susqueda i El Pasteral, oberts

D'altra banda, aquest diumenge també s'ha realitzat una prova espectacular i d'alta dificultat, davant de la zona del Pasteral, on s'han obert els embassaments de Sau, Susqueda i El Pasteral. Aquesta prova ha permès unir l'esport amb la visió d'un entorn natural privilegiat.

En concret, la companyia gestora de la presa de Susqueda, a la comarca de la Selva, ha adequat des de les set del matí i fins a les set de la tarda el cabal del riu Ter per afavorir la pràctica del piragüisme i assegurar el descens dels esportistes. La central ha obert un difusor de la central fins al 45%, deixant anar un cabal de 20 metres cúbics per segon.

stats