Cultura 09/02/2021

Nicolas Winding Refn serà en un BCN Film Festival 100% presencial

El festival vol tornar a portar gent al cinema, als Verdi, per 2,90 euros

2 min
Nicolas Winding Refn al Festival de Sitges

BarcelonaTornen els festivals presencials? Si més no, el Festival Internacional de Cinema de Barcelona-Sant Jordi (BCN Film Festival) ha anunciat aquest dimarts el seu cartell i una edició que pretén ser 100% presencial i que se celebrarà del 15 al 23 d'abril amb seu als Cinemes Verdi de Barcelona (amb preus populars de 2,90 euros). La cinquena edició del certamen, coordinat per la periodista Conxita Casanovas, espera comptar amb la presència del director Nicolas Winding Refn (Drive, Only god forgives), una retrospectiva dedicada a Charles Chaplin (amb motiu del centenari de The kid) i una secció dedicada al país convidat, el Japó, a més de les pel·lícules en competició que protagonitzen actrius com Sigourney Weaver, Naomi Watts i Isabelle Huppert.

El BCN Film Fest oferirà pels volts de Sant Jordi pel·lícules que giren al voltant de cinema, literatura i història dins la secció oficial, en especial adaptacions literàries, biopics i pel·lícules històriques. “Crec que podem contribuir que la gent recuperi la rutina d’anar al cinema i els espectadors recobrin la confiança de veure cinema a les sales”, ha dir Casanovas.

Al festival es podran veure fins a 50 pel·lícules en les seves sis seccions. Entre els títols de secció oficial –amb un jurat presidit per Mario Gas i amb Laia Marull i Jaume Balagueró– hi haurà les estrenes a l'Estat de la francesa Mamá María de Jean-Paul Salomé amb Isabelle Huppert, Penguin Bloom de Glendyn Ivin amb Naomi Watts, Sueños de una escritora en Nueva York de Philippe Falardeau amb Sigourney Weaver, entre d'altres. Fora de competició hi haurà La mujer del espía de Kiyoshi Kurosawa; el biopic Paolo Conte, via con me; les comèdies Blithe Spirit i El triunfo, i Valhalla Rising, un film del 2009 de Nicolas Winding Refn amb Mads Mikkelsen. El director oferirà un col·loqui.

stats