Música
Cultura 10/02/2022

Sting també es ven les cançons

Universal compra el catàleg musical de l'artista britànic

1 min
Sting

BarcelonaSting ha venut el seu catàleg musical a Universal per una quantitat que no ha transcendit però que segons algunes estimacions podria fregar els 220 milions d'euros. L'acord inclou les cançons de la carrera en solitari del músic britànic i també les que va compondre per a The Police: èxits com ara Roxanne, Message in a bottle, Fields of gold i Englishman in New York, entre d'altres.

"Per a mi és essencial que l'obra que he fet al llarg de la meva carrera vagi a un lloc on sigui valorada i respectada", ha dit Sting sobre l'acord amb Universal, una companyia amb la qual ha tingut "una llarga i profitosa relació". "Sting és un geni com a compositor de cançons, i la seva música té un abast global", ha assegurat el president d'Universal, Lucian Grainge.

Sting se suma a la llista d'artistes que han venut els seus catàlegs musicals en els últims dos anys. El novembre del 2021, Bruce Springsteen va vendre les seves cançons a Sony per 441 milions d’euros, superant la xifra de Bob Dylan, a qui Universal li havia pagat 350 milions d'euros. Shakira, Chrissie Hynde (The Pretenders), Barry Manilow, RZA (Wu-Tang Clan), Neil Young, Tina Turner i Paul Simon són altres artistes que han fet operacions de venda similars a la de Sting.

stats