Cinema
Cultura 06/08/2014

Tanquen els cinemes IMAX de Barcelona i Madrid

Els propietaris es plantegen convertir el complex del Port Vell en botigues i restaurants

Ara
1 min
El cinema IMAX Port Vell

BarcelonaEl cinema panoràmic té els dies comptats. Segons confirma Teatromax, l'empresa que gestiona les sales IMAX Port Vell de Barcelona i IMAX Madrid, els dos cinemes tancaran les portes el proper setembre. La causa cal buscar-la en la baixa afluència de públic. Del més d'un milió d'espectadors l'any que van arribar a rebre les sales en els seus millors temps, l'últim any van passar a tenir només 130.000 visitants.

En declaracions al diari 'El País', el director de Teatromax, Juan José Castelló, afirmava que havien "mantingut una actitud heroica", però que ja no podien "seguir esperant més". L'empresa està immersa en un concurs de creditors al qual l'han abocat tres anys de pèrdues i deutes de fins a 5,5 milions d'euros.

El cinema IMAX de Barcelona, situat al Port Vell, es va estrenar el febrer del 1995. La sala té capacitat per a 416 espectadors i compta amb dues pantalles gegants: una de 600 metres quadrats i una en forma de cúpula de 900 metres quadrats. Al llarg dels anys s'hi han projectat sobretot documentals de naturalesa, però també algunes estrenes de Hollywood, que en els últims anys ha incorporat la tecnologia IMAX a pel·lícules com 'El cavaller fosc'. Teatromax, propietària de l'edifici, es planteja aprofitar la ubicació del complex en el Port Vell per reconvertir el cinema en locals comercials i restaurants.

stats