Mor l'actor de La Cubana Jaume Baucis als 64 anys

Membre històric de la companyia, havia participat en espectacles mítics com 'Cómeme el coco, negro' i 'Teresina S.A.'

1 min
Jaume Baucis, el guàrdia urbà de 'Teresina S.A.'

BarcelonaL'actor Jaume Baucis Quer ha mort aquest aquest dijous als 64 de càncer. Baucis era un dels membres històrics de la companyia La Cubana, de la qual formava part des del 1988. La companyia ha explicat que l'estiu del 2020 se li va detectar la malaltia i que per aquest motiu Baucis no va formar part del repartiment de l'espectacle Adeu Arturo, que es representa al Teatre Coliseum de Barcelona. A través de les xarxes socials, Baucis va explicar com estava vivint la malaltia i com evolucionava al tractament. "Hi ha setmanes que no paro d'entrar i sortir dels hospitals, no tinc temps de res. No sé si estic aprofitant el temps o perdent-lo", deia Baucis a Instagram just fa un any. L'intèrpret també va agrair en nombroses ocasions tot el suport i l'afecte rebuts del seu entorn, amics i familiars arran de la malaltia.

Baucis es va incorporar a La Cubana el 1988 amb l'espectacle Cubanades a la carta i, des d'aleshores, ha participat en tots els muntatges de la companyia. Entre les obres que ha interpretat hi ha espectacles mítics de la companyia com Cómeme el coco, negro (1989), Cegada de amor (1994), Mama, vull ser famós (2003) i Campanades de boda (2012). També va formar part de les sèries de televisió de TV3 Els Grau (1991) i Teresina S.A. (1992), on interpretava el Sebastià, el guàrdia urbà del barri.

"Tota la gent que ha passat per La Cubana, tot i la tristesa d’aquesta notícia, ens sentim reconfortats per totes les experiències i tots els moments que hem pogut viure junts durant aquests anys", diu la companyia en un comunicat

stats