Cultura 10/12/2014

Thomas Hengelbrock inaugura el cicle del Palau de la Música dedicat a Bach

Sota la batuta del director alemany, el Balthasar Neumann Chor i la Balthasar Neumann Ensemble interpretaran la 'Missa en si menor, BWV 232'

Ara
1 min
Thomas Hengelbrock en una imatge d'arxiu / GUNTER GLÜCKLICH/ NDR/ PALAU DE LA MÚSICA

BarcelonaEl director alemany Thomas Hengelbrock inaugura aquest dijous 11 de desembre (20.30 h) el nou cicle de concerts 'Palau 100 Bach' al Palau de la Música amb la 'Missa en si menor, BWV 232'. Es tracta del concert que obre el cicle que impulsa la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música dedicat a Johann Sebastian Bach (1685-1750), i que es completa amb tres concerts més.

Hengelbrock dirigirà Balthasar Neumann Chor, un dels vint millors cors del món segons la revista 'Gramophone', i la Balthasar Neumann Ensemble.

La resta del cicle, fins al juny de 2015, presentarà el pianista Pierre-Laurent Aimard, amb el primer llibre d’'El clavecí ben temperat' (15 de gener); Jordi Savall al capdavant de La Capella Reial de Catalunya i Le Concert des Nations, que afrontarà per primera vegada i a petició del Palau la 'Passió segons sant Mateu' (15 de març), i, finalment, la formació portuguesa Orquestra Barroca Casa de Música dirigida pel clavecinista alemany Andreas Staier, que interpretarà a més el paper de solista en els 'Concerts per a clavecí' (1 de juny).

Una hora abans de cada un dels concerts del cicle, el músic i divulgador musical Joan Vives oferirà una presentació per conèixer la vida i obra de Bach.

stats