08/01/2016

De la quiche a un vermut de tintinòlegs

2 min
lkj

EL PRODUCTE >> QUICHE

Aquest pastís salat de tot i més s’està posant de moda

Ja sabeu que els francesos són gurmets fins i tot quan mengen drets i la tenen com a tòtem dels àpats ràpids. Aquest pastís salat farcit de tot i més, ideal com a receptor de les restes que vagaregen per la nevera, és un recurs que es menja calent o a temperatura ambient, que tant serveix per a un esmorzar contundent com per a un dinar de feina o un sopar amb espelmes. Aquí no recordem mai de cuinar-la, però s’està fent habitual als restaurants amb intenció veggie i als menús de migdia.

LA IDEA >> DE BOLETS

Una recepta fàcil i saborosa

Per fer la massa simplement barregem 250 g de farina amb 125 g de mantega i un ou. Ben amassada, la reservem embolicada amb plàstic film. Preparem el farcit. Saltem uns 400 g de bolets, nets i tallats, amb una mica d’all i julivert i un bon raig d’oli. Els barregem amb un parell de cebes picades i sofregides. Batem tres ous amb 300 ml de nata líquida. Estirem la massa sobre un motlle, la punxem amb una forquilla, hi distribuïm els bolets i cobrim amb la barreja de nata, ous, sal i pebre. Ho enfornem a 200 ºC durant uns 30 minuts.

L’ACTIVITAT >> VERMUT AMB TINTÍN

Trobada de tintinòlegs, diumenge a la llibreria Low Cost de Figueres

Els tintinòlegs no són ni una raça ni un ofici, sinó una colla de persones totalment abduïdes per l’entranyable personatge d’Hergé. Tots ells tenen una cita diumenge (10 de gener) a les 12 h a la llibreria Low Cost de Figueres. El Josep Sucarrats, secretari de l’Associació de Tintinòlegs, compartirà un vermut amb tots aquells devots del periodista belga, que -és ben cert- entre vinyeta i bafarada menja ben poc. Estic ben convençuda, però, que no rebutjaria un tall de la quiche de bolets.

stats