Arqueologia
Cultura 01/05/2014

Un mapa tridimensional podria revelar on està enterrat Cervantes

Els investigadors treballen a l'església conventual de les Trinitàries de Madrid

Efe
1 min

MadridDesprés de rastrejar l'església conventual on es buscaven les restes de Miguel de Cervantes (1547-1616), els investigadors inicien una nova etapa: elaborar un mapa tridimensional que determini el punt exacte on l'escriptor hauria estat enterrat. En aquest plànol del temple s'indicaran detalladament les cavitats secretes i possibles fosses on podrien estar les restes de l'autor del Quixot.

Segons el desig de Cervantes abans de morir, l'escriptor està enterrat a l'església conventual de les Trinitàries de Madrid, la planta primigènia de la qual data del 1612 i està ubicada només a uns metres de la casa on va morir l'escriptor, a l'actual Barri de les Lletres de Madrid. Segons les investigacions, les restes mai van sortir d'allà. Gairebé 400 anys després de la mort de Cervantes, les institucions has sumat esforços per comprovar l'autèntica ubicació de les restes.

Les possibles fosses de l'església podrien ser el lloc on es troben les restes de l'escriptor. Aquestes cavitats són les que s'excavarien en una segona fase. En un principi aquest any es clourà la investigació que resoldrà finalment la incògnita d'on es troba enterrat l'artífex del Quixot i que té un cost aproximat de 100.000 euros.

stats