LA SUGGERIDORA
Cultura 13/01/2017

Trajecte final, nens èpics i la remor de les ones

Regina Rodríguez Sirvent
2 min
Epic kids.

Trajecte final

Un il·lustrador digital, un biòleg, un advocat, un enginyer informàtic i un dissenyador gràfic. Sembla el principi d’un acudit dolent però no ho és. Són cinc amics que es coneixen des dels tres anys i que llegeixen fantasia i ciència-ficció des dels dotze. Cada mes queden en un menjador de la Barceloneta, compren una gran quantitat de material gastronòmic poc nutritiu i comencen una conversa que dura de dues a cinc hores. Un podcast –en català– de temes clàssics de la ciència-ficció com la intel·ligència artificial, un primer contacte extraterrestre o quan tardarem a arribar a Mart. I ho fan basant-se en obres cinematogràfiques i literàries, clàssiques i d’actualitat. Cadascú amb la seva perspectiva, fet que els ha portat a opinar fins i tot de les lleis fiscals de Hobbiton.

+ Detalls

Trajecte final

www.trajectefinal.com

Nens èpics

“Mama, per què et poses un adhesiu als calçotets?” o “Mama, moles més que un drac amb asma” són algunes de les perles que trobareu en aquesta web. Epickids reivindica la captura verbal de la innocència i la manera de pensar que tenen els nens, més enllà de les fotos i els vídeos (ara mateix el hashtag #kids té 36 milions de posts a Instagram). Tothom pot pujar la frase que vulgui i comprar productes amb les cites que més agradin, sabent que part del preu es destina a associacions o accions que protegeixen els kids.

+ Detalls

Epic Kids

EpicKids.xyz

Un cine i la remor de les ones

El Zumzeig, en català, és com el soroll de les ones, d'una cosa que fimbra. La sala la va dissenyar Philip Newell, un enginyer de so de gran prestigi, i, encara que hi hagi silenci, la remor de la projecció es percep en forma de zumzeig. No us perdeu alguns dels zumzeigs d'aquesta setmana: Mimosas, d'Oliver Laxe; La mort de Lluís XIV, d'Albert Serra, i Le fils de Joseph, d'Eugène Green. A part, hi haurà una projecció dels curtmetratges guanyadors del festival Bibliocurts.

+ Detalls

Zumzeig Cine Cooperativa

Béjar, 53 (Barcelona)

www.zumzeigcine.coop

stats