Cultura 14/11/2014

Els visitants de la Vall de Boí augmenten un 30%

El nou exercici preveu un increment del pressupost del 3'7%, un total de 377.000 euros

Ara
1 min

BarcelonaLes esglésies que formen part del patrimoni Mundial de la Vall de Boí han incrementat el nombre de visitants en un 30% entre gener i octubre del 2014 respecte el mateix període de l'any passat, arribant a la xifra de 97.830 persones. L'última novetat en l'oferta patrimonial de la zona va ser que s'ha arrancat la reproducció del Pantocràtor de Sant Climent de Taüll i al novembre s'hi va inaugurar una una projecció virtual.

El Consorci Vall de Boí s'ha reunit aquest divendres per analitzar els primers mesos d'aquest any a les esglésies de la zona i aprovar l'exercici del 2015. A la reunió, a la qual ha assistit el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, s'ha aprovat el pressupost per a l'any vinent, que serà de 377.000 euros, un increment del 3'71% més que l'any passat, que constava de 363.503 euros. Mascarell ha recordat que "la xifra de visitants a finals d'any estarà per sobre dels 100.000, la qual cosa fa preveure bones possibilitats per a l'explotació de l'oferta turística i cultural de la Vall".

A més, ha avançat que "s'està treballant en l'ampliació de la dimensió de l'oferta educativa dels monuments, ampliant-ne els recorreguts per l'exterior". Entre les accions que es volen impulsar a la Vall, el conseller ha anunciat que es prioritzarà les intervencions a l'interior de l'església de Santa Maria de Coll durant el proper exercici.

stats