Cultura 06/06/2021

Veïns del Raval es mobilitzen contra l'ampliació del Macba

Els manifestats han marcat amb cinta a terra els 908 metres quadrats d'espai públic que perdrà el barri

ARA
1 min
Veïns del Raval manifestant-se contra l'ampliació del Macba

BarcelonaVeïns del barri barceloní del Raval s'han mobilitzat aquest diumenge en contra de l'ampliació del Macba i han demanat que es repensi el projecte en un barri "molt dens i mancat d'espais públics i espais verds". La convocatòria de la Xarxa Veïnal del Raval ha reunit una quarantena de persones que han marcat al terra amb cinta els 908 metres quadrats d'espai públic que el barri perdrà en favor de l'ampliació del museu.

Els participants de l'acte de protesta han denunciat que l'Ajuntament prioritzi al Raval els equipaments de ciutat, com el Macba, mentre es manté la deficiència d'equipaments públics de barri que ells reclamen des de fa anys, entre els quals hi ha l'ampliació de la biblioteca. Els veïns també qüestionen a l'administració la cessió al Macba dels edificis històrics de la Capella dels Àngels i del Convent dels Àngels "per a un ús privatiu". Segons Flora Muñoz, de la Xarxa Veïnal del Raval, el barri més dens de Barcelona "perd espai públic" en favor del capital privat.

Veïns del Raval dibuixant a terra l'espai públic que perdrà el barri amb l'ampliació del Macba.

Els veïns també han recordat que el projecte d'ampliació del Macba està a prop de tres escoles i del futur Centre d'Atenció Primària del Raval Nord i que a les bases del concurs d'ampliació del museu no hi ha cap referència a la plaça dels Àngels com a espai d'ús veïnal.

stats