Crítica de cinema
Cultura 13/10/2021

‘Venom: habrá matanza’: una multimilionària muntanya russa friqui

Tom Hardy protagonitza una estrambòtica comèdia d’acció sobre pisos i cossos compartits

2 min
'Venom 2'

‘Venom: habrá matanza’

(2,5 estrelles)

Direcció: Andy Serkis. Guió: Kelly Marcel. 97 minuts. Estats Units (2021). Amb Tom Hardy, Woody Harrelson i Michelle Williams. Estrena als cinemes el 15 d'octubre

Amb el desig de construir una altra franquícia fílmica, Sony va recuperar un antiheroi del repertori dels còmics de Spiderman: Venom, la fusió en una sola persona d’un periodista i un paràsit alienígena que el converteix en superpoderós. Els seus responsables van abraçar l’humor negre per conjurar el vernís provocador de Deadpool, mentre eliminaven la violència gràfica i les bromes sexuals. El còctel resultava estrambòtic perquè incorporava alguns trams ridículs de comèdia física en què el personatge encarnat per Tom Hardy patia els rampells del seu simbiont golafre i irat.

L’èxit comercial de Venom l’ha convertit en un model a repetir amb petites variacions. L’atracció cap al freak show estatunidenc més sinistre, que inclou sanatoris, corredors de la mort i assassins en sèrie que fan dibuixos sinistres, desplaça les excursions sci-fi de l’original. El nou film és una comèdia adolescent amb dos companys de pis i de cos enfadats pel desordre i la dieta (cal menjar cervells humans?). Alhora s’hi relata el viatge d’un psicòpata enamorat que compta amb el seu propi paràsit extraterrestre per fer girar una muntanya russa de fúria homicida. El festival d’ocurrències estudiadament incorrectes conclou amb una monumental (i convencional) baralla entre colossos digitals i una crida a la maduració d’un protagonista que tendeix a la conducta juvenil. Pel camí, s’hi inclou una escena que sembla ridiculitzar els gestos inclusius del Hollywood recent.

stats