Cultura 21/03/2022

La Veronal triomfa als Premis de la Crítica d'arts escèniques

'La filla del mar' s'emporta el guardó al millor musical i 'M'hauríeu de pagar' al millor espectacle de petit format

ARA
2 min
Àurea Márquez recollint el premi a millor actriu per 'M'hauríeu de pagar'

BarcelonaLa Veronal ja apuntava maneres l'any passat, quan amb Sonoma va endur-se els guardons a millor espectacle i millor direcció de dansa dels Premis de la Crítica. I aquest any, la companyia liderada per Marcos Morau ha triomfat a la 24a edició dels premis amb cinc reconeixements, entre els quals el de millor direcció i millor espectacle de teatre per Opening night. La cerimònia d'entrega dels guardons, que ha tingut lloc aquest dilluns al Teatre Romea, també ha reconegut M'hauríeu de pagar, de Jordi Prat i Coll, amb el premi al millor espectacle de petit format, millor text i millor actriu principal per a Áurea Márquez. El guardó al millor actor principal se l'ha emportat Joan Carreras pel monòleg Història d'un senglar. Nao Albet (Billy's violence) i Mònica López (De què parlem mentre no parlem d'aquesta merda) s'han repartit els premis al millor actor i a la millor actriu de repartiment, respectivament.

En l'àmbit musical, La filla del mar -actualment en cartell- ha estat la clara vencedora amb els premis a la millor música, a la millor actriu de musical per a Clara Solé i al millor espectacle. El col·lectiu Que no Salga de Aquí ha aconseguit el premi a noves tendències per Hermafrodites a cavall o la rebel·lió del desig, i la companyia Teatre al Detall ha rebut el premi al millor espectacle familiar per La motxilla de l'Ada. En dansa, els crítics han premiat La liturgia de las horas com a millor espectacle i Crisálida com a millor solo. Sol Picó s'ha endut el guardó a la millor ballarina per Malditas plumas i Juan Carlos Lérida el de millor ballarí per La liturgia de las horas. Guy Nader i María Campos han rebut el premi a la millor coreografia per Made of space.

La companyia Los Galindos ha estat guardonada amb el premi al millor espectacle de circ per Mort de riure i Ciutat dormitori, produït pel Teatre Lliure, i Contenidos Supérfluos ha rebut el premi a la millor obra d'arts de carrer. Els crítics han escollit la sala gironina La Planeta com el millor espai teatral i Q-Ars Teatre ha recollit el premi honorífic María José Ragué.

stats