Cultura 13/07/2021

El videoart de la fira Loop s'instal·larà a La Pedrera

El cos serà el fil conductor de les exposicions que se celebraran al novembre

1 min
Foto de família dels directius de la Fundació Catalunya La Pedrera i Loop

BarcelonaLa pròxima edició de la fira de videoart Loop es tornarà a celebrar en un espai especial, en lloc de les tradicionals habitacions d’hotel. L'any passat va ser el Museu d’Història de Catalunya i enguany l’acollirà la sala d’exposicions de la planta noble de La Pedrera. “Loop vol posar el seu granet de sorra en la revitalització de la ciutat”, diu Carlos Duran, galerista i fundador i codirector de Loop. 

Les sales d’exposicions de La Pedrera tenen unes dimensions de 1.200 metres quadrats i podran acollir unes 30 galeries nacionals i internacionals, una desena menys que les habituals. Les característiques dels espais permetran que les galeries presentin obres d’altres formats com les videoinstal·lacions. La fira se celebrarà del 16 al 18 de novembre per a professionals i col·leccionistes, i el públic general la podrà visitar tres dies més, fins al 21. La col·laboració entre la Fundació Catalunya La Pedrera ha sigut possible perquè enguany no hi ha cap exposició temporal programada a l'espai arran de l’impacte del covid. Les mostres hi tornaran el febrer del 2022 amb una exposició de Giorgio Morandri que es veurà abans a la seu madrilenya de la Fundació Mapfre.

La fira Loop, que també tindrà una versió virtual, inclourà una secció comissariada per la curadora i consultora Rose Lejeune amb treballs sobre els límits entre el vídeo i la performance. En paral·lel a la fira, el fil conductor de les exposicions del festival Loop serà el cos.

stats