ARA TU
Cultura 07/10/2012

Viggo Mortensen, un rodamón a la carretera

És un dels actors més nòmades del planeta. Fill de danès, nascut a Nova York i criat a l'Argentina, encarna l'escriptor William S. Burroughs a 'On the road', que s'estrena el febrer vinent a les pantalles catalanes

Manu Yáñez Murillo
1 min

Pocs actors tenen més dret que Viggo Mortensen a definir-se com a "ciutadans del món". Nascut a Nova York, de pare danès i criat a l'Argentina, Mortensen va viure a Espanya, Anglaterra i Dinamarca abans de tornar als Estats Units per provar de fer carrera com a actor.

Una trajectòria que va arrancar de la mà d'un il·lustre novaiorquès, Woody Allen, que el va contractar per a 'La rosa porpra del Caire' (1985). Més d'una dècada després, la glòria li va arribar gràcies a un neozelandès, Peter Jackson, que el va convertir en l'Aragorn de la saga fílmica d''El senyor del anells'.

I ara, després d'estrenar 'Todos tenemos un plan', de l'argentina Ana Piterbarg, el trobem a 'On the road' [A la carretera], una adaptació de la mítica novel·la de Jack Kerouak dirigida pel brasiler Walter Salles.

Podeu llegir el reportatge a l'Ara Premium de l''Ara Tu'.

stats