Cultura 13/04/2013

La viquimarató més llarga del món

L'Espai 13 de la Fundació Joan Miró celebra els seus 35 anys amb 35 hores de viquimarató. L'enciclopèdia arriba a les 400.000 entrades en català

Acn
1 min

BarcelonaL'Espai 13 de la Fundació Joan Miró ha celebrat els seus 35 anys amb 35 hores de viquimarató, la més llarga que s'ha fet mai. D'aquesta manera, la Fundació vol recordar l'art emergent que ha acollit la sala des del seu naixement. Durant la viquimarató, que acaba aquest dissabte a les 23 hores, l'enciclopèdia en línia ha assolit les 400.000 entrades en català.

Un centenar de viquipedistes, la majoria universitaris estudiants de filosofia, història de l'art i disseny, s'han donat cita per documentar i analitzar el context en què es va crear i va evolucionar aquest espai. Els actes d'aniversari de la sala culminaran amb una exposició comissionada per Manuel Segade i la publicació d'un llibre.

La viquimarató, organitzada per la Fundació Joan Miró i l'associació Amical viquipèdia, és el primer dels actes que commemoren l'aniversari de la sala Espai 13, que compleix 35 anys. Durant les 35 hores que ha durat l'esdeveniment, han passat per la sala un centenar de persones en tres torns. Alguns ja són veterans viquipedistes però d'altres, estudiants d'art la majoria convocats pel seu professorat, és la primera vegada que introdueixen un article en línia i asseguren que repetiran. "És una oportunitat per descobrir artistes que no eren coneguts", explica una viquipedista estudiant de Belles Arts que s'ha documentat per elaborar una de les entrades.

Segons el viquipedista i cap de comunicació de l'Associació Amical Viquipèdia, "haver arribat als 400.000 articles demostra el bon estat de salut de la cultura catalana". L'enciclopèdia en línia va assolir divendres l'esperada fita dels 400.000 articles a les 17.12 de la tarda, amb l'entrada de l'"isòtop heli-4".

stats