MÚSICA
Cultura 15/08/2019

Rosalía torna al ‘reggaeton’ en la seva nova cançó amb Ozuna

La cantant catalana publica ‘Yo x ti, tú x mí’ abans d’actuar als premis de l’MTV

Jordi Garrigós
2 min
Rosalía a la sessió de fotografies per al calendari Pirelli.

La quota d’artistes de prestigi que han col·laborat amb Rosalía creix a velocitat de creuer. Després de cantar amb J Balvin i James Blake, dijous va arribar el torn d’Ozuna, un dels màxims exponents del reggaeton a escala mundial. El vídeo de la seva cançó conjunta, Yo x ti, tú x mí, va estrenar-se a YouTube després que la cantant de Sant Esteve Sesrovires ensenyés fragments del videoclip al seu compte de Twitter.

Amb aquest nou senzill, Rosalía presenta la seva quarta cançó d’aquest estiu, després d’ Aute cuture, apareguda hores abans que actués al Primavera Sound, i els dos temes que formaven part de Fucking money man (Milionària, la seva rumba catalana, i Dio$ no$ libre del dinero ). Yo x ti, tú x mí és la seva tornada a la tendència a la qual ja ens ha acostumat amb l’èxit planetari de Con altura : el pop llatí i el reggaeton. En aquesta ocasió, l’artista s’ha fet acompanyar per Ozuna, amb qui durant tota la cançó executa una interacció romàntica i vocal. El porto-riqueny és un dels cantants que més reproduccions acumula al món, gràcies a èxits tan populars com Vaina loca i Baila baila baila. Com a fet anecdòtic, Rosalía no és la primera artista estatal amb qui col·labora Ozuna, ja que ha treballat en diverses ocasions amb Enrique Iglesias.

Tot i que la cançó està formalment signada tant per Rosalía com pel llatinoamericà, la producció torna a anar a càrrec de la cantant, a més de dues signatures de prestigi: El Guincho i el canadenc Frank Dukes, molt conegut dins de l’univers pop per ser col·laborador habitual de Drake, Lorde i Camila Cabello, entre molts d’altres.

Preparant els premis

Pel que fa al vídeo, un element sempre analitzat quan es tracta de Rosalía, torna a canviar de director, i de Bàrbara Farré passa a Pasqual Gutierrez, més conegut com a Cliqua, que també ha treballat amb J Balvin. El clip, que no arriba als tres minuts i mig de durada, conté algun dels clixés clàssics del rap i el reggaeton : l’adoració pels mateixos artistes i els productes de luxe; en aquest cas, la cantant de Sant Esteve Sesrovires apareix conduint un Ferrari.

La catalana actualment està de vacances després del seu últim concert de la gira El Mal Querer Tour, que va celebrar-se a Chicago a principis d’agost, en el marc del festival Lollapalooza. L’estrena de Yo x ti, tú x mí arriba pocs dies abans d’actuar a la gala dels Video Music Awards de la MTV, que se celebrarà el pròxim 26 d’agost a Nova Jersey. A més de cantar-hi, Rosalía competirà per aconseguir el premi en les categories de millor artista novell, millor coreografia i millor vídeo llatí per la seva col·laboració amb J Balvin a Con altura, que avui dia és el seu tema més popular.

stats