Barcelona tindrà l'any que ve un vol directe a Seül

Korean Air connectarà ambdues ciutats tres cops per setmana

L'aeroport del Prat tindrà l'any que ve un vol directe que connectarà per primer cop la ciutat de Barcelona amb Seül, segons ha informat aquest dimecres el departament d'Empresa i Coneixement.

L’aerolínia Korean Air, la més important de Corea del Sud, ha anunciat que connectarà ambdues ciutats amb un vol directe. Els vols començaran a partir del 28 d’abril del 2017 amb la previsió d’operar tres trajectes a la setmana. La companyia coreana volarà dilluns, dimecres i dijous, amb una flota model B777-200 amb capacitat per a 248 passatgers.

El llarg radi porta el Prat al millor any de la històriaEs tracta d’un projecte captat i gestionat durant els darrers dos anys per l’Oficina Exterior de Comerç i d’Inversions de la Generalitat a Seül (Acció), l’Agència Catalana de Turisme, Aeroports de Catalunya i el Comitè de Desenvolupament de Rutes Aèries de Barcelona (CDRA), segons ha informat Empresa i Coneixement.

El conseller d’Empresa, Jordi Baiget, ha assegurat des de la capital de Panamà, on encapçala una missió comercial, que "és un gran plaer poder anunciar que a partir de l’abril del 2017 hi haurà un vol directe entre Seül i Barcelona", i ha remarcat que "s’ha estat treballant durant dos anys per aconseguir-ho".

Baiget ha explicat que "hi ha molta població catalana que té interessos econòmics, culturals o de país a Corea del Sud" i que el vol ha de permetre "atreure població d’aquest país i de la regió, molt especialment del Japó que puguin venir a Catalunya", ja sigui per "activitat productiva o turisme".

Korean Air actualment opera vols a 129 destinacions de 46 països, i el 2015 va registrar gairebé 25 milions de passatgers. La companyia, de 21.000 treballadors, té el seu 'hub' ubicat a l’aeroport internacional d’Incheon, a Seül.