Economia 18/09/2013

El FROB vol vendre Novagalicia abans que CatalunyaCaixa

Això possiblement posposaria la comercialització més enllà de l'octubre. Carrascosa diu que no estan tancades les condicions de l'ERO del grup català

Joan Faus
2 min

MadridEl director general del FROB, Antonio Carrascosa, ha explicat aquest dimecres que el fons estatal de rescat a la banca vol vendre abans Novagalicia que CatalunyaCaixa, cosa que possiblement posposarà el procés de comercialització del grup català més enllà de l'octubre.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En la seva intervenció en un esmorzar informatiu, el número dos del FROB ha explicat que "primer" es vol començar amb la venda de Novagalicia perquè hi ha "més interès" al mercat per la compra del grup gallec també nacionalitzat. "Volem acabar la seva anàlisi abans, i si convé podríem obrir el procés formal de venda a l'octubre", ha afirmat

Carrascosa no ha donat més detalls sobre el calendari de venda de CatalunyaCaixa i s'ha limitat a afirmar que "depèn del resultat del procés d'anàlisi" i que la subhasta aniria "immediatament després" de la de Novagalicia. Fa dos mesos, però, va explicar a Barcelona que la comercialització de l'entitat catalana es podria consumar a l'octubre, cosa que ara sembla poc probable.

D'altra banda, el director general del FROB també ha dit que el més "desitjable" és vendre el conjunt de CatalunyaCaixa i no pas a trossos, encara que ha admès que això dependrà de les pretensions dels compradors. En la mateixa línia, ha advocat per no atorgar ajudes addicionals al comprador −per exemple, un Esquema de Protecció d'Actius (EPA)− perquè les entitats estan ben capitalitzades i gestionades i amb una "marca positiva", però també ha dit que dependrà de la gana del mercat.

Finalment, preguntat pel fet que a l'ERO de CatalunyaCaixa l'oferta del FROB és pitjor que la que va fer en els acomiadaments de Bankia, Carrascosa s'ha mostrat força irritat amb aquesta comparació: "Moltes de les coses que s'estan dient no són correctes perquè estem comparant una situació finalitzada [Bankia] amb una d'inicial. La taula de negociacions és oberta".

stats