Parlem es llança a la guerra pels continguts i oferirà tele i ADSL

Com ja havia avançat l’ARA, l’operadora catalana dirigida per Ernest Pérez-Mas tenia previst llançar el servei de telefonia fixa aquest setembre, però va posposar l’oferta fins a l’octubre

L’operador de telecomunicacions català Parlem vol ser ara el primer a competir amb les grans operadores en la guerra de les ofertes convergents o per paquets. Com ja havia avançat l’ARA, l’operadora catalana dirigida per Ernest Pérez-Mas tenia previst llançar el servei de telefonia fixa aquest setembre, però va posposar l’oferta fins a l’octubre. Precisament, per concretar aquesta nova aposta per convertir-se en operador convergent i oferir servei d’ADSL a través de la línia de Jazztel i continguts audiovisuals en una oferta equiparable a la dels coneguts paquets fusió, segons puntualitzen fonts de la companyia. Es tractarà d’una oferta de canals temàtics sense plataforma pròpia, en un model similar al d’Orange.

L’aposta d’aquesta operadora pels continguts audiovisuals, que fins ara era una intenció però que no s’havia concretat, arriba dues setmanes després de tancar la seva segona ampliació de capital en mig any, per un valor de 445.000 euros que s’afegeixen als 550.000 euros que ja van aixecar al febrer. Com un portaveu de la companyia explicava a l’ARA aquestes dues rondes han sigut assumides pels mateixos socis que ja formaven part de la companyia. De fet, en aquesta última ronda el fons de capital risc Inveready ha ampliat la seva participació en la jove operadora catalana fins al 10% del capital, i no descarta continuar donant-li suport en un futur, com detalla Josep Maria Echarri, soci director d’Inveready (també inversor a MásMóvil) i alhora membre del consell d’administració de Parlem. En tot aquest procés, Parlem també avança que ja prepara una altra ampliació de capital de cara al 2016.

Consolidació del projecte

A principis d’estiu la companyia va redefinir el seu pla de negoci i va endarrerir l’oferta del servei ADSL i línia fixa, cosa que feia pensar que les seves perspectives de creixement no s’havien complert. Pérez-Mas ha assegurat reiteradament que Parlem continua creixent i que té un volum molt baix d’impagats, tot i no voler detallar el nombre de clients. A més, Inveready insisteix que la seva és una aposta clara per una companyia que creix: “Tenim clar que hi ha risc, però en projectes com aquests no és tan important complir el pla de negoci com demostrar capacitat d’innovar”, diu Echarri.