Seat diu que no marxarà de Catalunya en cas d'independència

Luca de Meo arrenca els aplaudiments de l'auditori en assegurar que no es planteja canviar res

El president de Seat, Luca de Meo, ha assegurat que l'automobilística, amb seu a Martorell, no té previst marxar de Catalunya encara que el territori mantingui l'objectiu de la independència. De Meo ho ha dit en resposta a una pregunta del comunicador Luis del Olmo, que ha posat sobre la taula aquesta qüestió després de la conferencia de De Meo al cercle financer de la Societat Econòmica Barcelonina a d'Amics del País, en un acte encapçalat pel president de la Fundació Bancària La Caixa i Criteria Caixa, Isidre Fainé, a l'auditori barceloní de l'entitat.

La resposta de De Meo ha arrencat els aplaudiments entre els assistents del món econòmic a la ponència, entre els quals també hi havia el president de la Cambra de Barcelona, Miquel Valls, i el president de la patronal catalana de les grans empreses, Joaquim Gay de Montellà.

"Hem decidit quedar-nos aquí i mantenir-nos al nostre nivell, és a dir, sense pensar, o dir, o entrar en el que ha de fer el Catalunya: això no és cosa nostra", ha respost De Meo a Luis del Olmo. "El meu deure és protegir l'empresa, els treballadors i, si es pot, contractar-ne més", ha seguit De Meo, que ha afegit: "Mentre que aquesta discussió no ens impacti a nosaltres com a empresa, no hi ha cap motiu perquè hàgim de parlar d'aquest tema", ha defensat el president de l'automobilística.

"Estem orgullosos de ser a Barcelona", ha insistit De Meo, que ha tornat a despertar els aplaudiments de l'auditori de la seu barcelonina de La Caixa amb aquesta segona afirmació.

Petició d'ajuda a l'administració

Durant la seva conferència, el president de Seat ha exposat els riscos i les oportunitats que presenta la quarta revolució en la indústria. De Meo ha demanat la cooperació de treballadors, empreses i també de l'administració per evitar que la robotització destrueixi llocs de treball.

El màxim directiu d'aquesta automobilística, amb seu a Martorell, ha insistit també que calen ajudes de l'administració, "que s'hauria de centrar en els sectors punters i tecnològics i evitar donar diners als sectors tradicionals que són incapaços de reinventar-se".

De Meo ha reclamat un marc estable. "Cal saber les regles del joc i caldran pactes d'estat per millorar encara més la competitivitat". En aquest sentit, el president de Seat ha reclamat "sobretot un cost de l'energia sostenible i previsible", però també més foment de la formació dual i ajudes per millorar la la recerca en investigació i desenvolupament de tot el sector."Si per nosaltres la quarta revolució suposa reptes, imaginin-se per a una pime", ha conclòs De Meo.

Més continguts de