Economia 06/05/2015

Els accionistes de la BPA retreuen als EUA l'acusació pública de blanqueig

Els germans Cierco lamenten la "consternació" que ha causat la denúncia i n'exigeixen la retirada

Ara
1 min
Els advocats dels treballadors de BPA davant la seu de l'entitat / J.D.

BarcelonaEls germans Ramón i Higini Cierco, accionistes majoritaris de la Banca Privada d'Andorra (BPA), han criticat l'alerta que va llançar el govern dels Estats Units sobre el presumpte blanqueig de capitals a l'entitat andorrana i que va desembocar en la seva intervenció i en la liquidació de la seva filial espanyola, Banco Madrid.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Els germans Cierco han reclamat als EUA que retirin l'avís d'acusació per blanqueig de capitals, "precipitat i desproporcionat", segons han fet constar en un escrit d'al·legacions presentat aquest dimecres a la tarda a través de la firma d'advocats nord-americana Leweis Baach. A més, han lamentat que "va provocar consternació i va generar un profund impacte" en 1.000 treballadors i els més de 25.000 dipositants distribuïts del banc, amb presència en 35 països.

Els accionistes han puntualitzat que no eren els responsables de la gestió diària del Grup BPA, si bé van encarregar des del 2003 una auditoria de KPMG i Deloitte per prevenir el blanqueig de capitals. Els Cierco han sostingut que complien amb la legislació: "BPA ha utilitzat tècniques avançades d'investigació per a la captació i monitorització contínua dels seus clients", han conclòs.

stats