Economia 30/04/2014

La banca aconsegueix el suport del 60% dels creditors per salvar Pescanova de la liquidació

Banc Sabadell, Banc Popular i Caixabank passen a ser els principals accionistes de la pesquera gallega

Europa Press
1 min

MadridEl pla de viabilitat presentat per la banca per salvar Pescanova de la liquidació ha aconseguit el suport d'un 68,9% dels creditors, poques hores abans d'expirar el termini marcat pel jutge. D'aquesta manera, i després de la sortida de Damm i Luxempart, Banc Sabadell, Banc Popular i Caixabank passen a ser-ne els principals accionistes.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El suport del 68,9% al conveni presentat per les entitats financeres supera el límit legalment exigit del 51%, ja que els bancs aglutinen el 30% del passiu de Pescanova. Així l'aprovació del nou conveni compleix amb les exigències dels grans bancs de recuperar un terç del passiu de la pesquera gallega, és a dir uns 1.000 milions d'euros, davant la proposta de 700 milions que van presentar Damm i Luxempart.

L'acord no modifica les condicions de quitança però suposa un canvi en les entitats que prestaran suport financer al grup. Així, Damm i Luxempart abandonaran el consell i les entitats financeres passaran a controlar la major part de l'empresa amb l'ajuda d'un futur soci industrial. Per això, hi ha obertes negociacions i hi figuren noms com l'administrador concursal Senén Touza com a futur conseller delegat.

stats