Economia 08/07/2014

Acord per lluitar contra la pobresa energètica entre Mollet del Vallès i Endesa

L'objectiu principal és evitar talls en el subministrament de llum i gas

Ara
1 min

BarcelonaL'Ajuntament de Mollet del Vallès i Endesa han signat un conveni per fer front a la pobresa energètica del municipi. L'acord, subscrit per l'alcalde, Josep Monràs, i la directora general de la Companyia, Isabel Buesa, té com a objectiu evitar el tall de subministrament d'electricitat i gas a les famílies més desfavorides de la ciutat i oferir la possibilitat de pagament fraccionat per a les famílies que no tinguin ajuts municipals.

D'aquesta manera, Endesa suspendrà el tall d'electricitat o gas en els casos que rebi la comunicació, per part de Serveis Socials, que el titular del servei està en una situació de vulnerabilitat, sempre que sigui beneficiari d'una ajuda municipal en matèria de pobresa energètica o, si no en té cap, es sol·liciti el pagament fraccionat dels rebuts.

L'alcalde de Mollet del Vallès ha valorat molt positivament la signatura d'aquest acord "perquè escenifica el compromís municipal de continuar donant resposta a les necessitats socials de la ciutat". En la mateixa línia, la directora general d'Endesa ha dit que està "satisfeta de cercar els mecanismes més idonis per facilitar una solució per a aquelles persones que es troben en situacions de vulnerabilitat econòmica".

Segons l'últim informe del síndic de greuges, 193.000 famílies catalanes tenen dificultats per pagar els rebuts de la llum, el gas i l'aigua.

stats