Crònica

La festa d'aniversari que ha tenyit de groc l'avió del Tibidabo

Vueling compleix 20 anys d'història amb un acte al parc d'atraccions amb (quasi) tots els seus consellers delegats

2 min
L'avió del Tibidabo, amb el color corporatiu de Vueling

BarcelonaEn aquesta ocasió l'espera no va acompanyada de cares agres, peus que boten nerviosos ni mirades de despit als taulells d’embarcament. La celebració només s'ha enlairat amb set minuts de retard. Els convidats encara badaven admirant les vistes de Barcelona des del Tibidabo quan una veu en off els ha demanat que es cordessin els cinturons per donar pas a l'acte. Vueling ha escollit aquest dijous el punt més alt de la capital catalana per celebrar els seus primers 20 anys d'història, en una festa per a la qual s'ha repintat el mític avió del parc d'atraccions amb el seu groc corporatiu. La cita ha aconseguit reunir gairebé tots els consellers delegats que han dirigit l'aerolínia en aquestes dues dècades, amb només una excepció: el danès Lars Nygaard no ha pogut assistir per motius mèdics.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Asseguts a les primeres files, doncs, hi havia dues de les persones responsables que l'any 2004 sortís de l'aeroport del Prat cap a Eivissa el primer avió d'una aerolínia amb un nom a cavall entre el castellà i l'anglès. Els fundadors de Vueling, Carlos Muñoz i Lázaro Ros, també han estat presents a l'aniversari de la companyia, que han vist créixer els últims anys ja com a creadors de Volotea i part de la competència. Luis Gallego, el president d'IAG, el hòlding que va acabar absorbint la barcelonina, els ha agraït la "determinació" que van tenir en aquell moment per convertir l'acte de volar en un hàbit molt més accessible. "Avui Barcelona és una de les ciutats més ben connectades a nivell europeu gràcies a Vueling", ha defensat el directiu.

Esperit "inconformista"

A la nova presidenta i consellera delegada de l'aerolínia, Carolina Martinoli, l'aniversari l'ha enganxat tres mesos després d'assumir el càrrec, però amb 13 anys al grup IAG a l'esquena. "He conviscut amb moltes persones que van formar part de la història de Vueling i he notat sempre en els seus records i memòries la intensitat dels que han patit, han somiat, han lluitat i han construït una cosa important que roman", ha dit en la seva intervenció.

L'executiva s'ha referit al mateix esperit "inconformista" que també ha elogiat el president de la Generalitat en funcions, Pere Aragonès, quan ha arribat el seu torn de resumir les qualitats de la principal aerolínia a Catalunya, "un actiu molt important per al progrés" del país. "Vueling ha tingut la voluntat d’avançar-se als temps i fer front als reptes del present a través de la innovació", ha insistit el dirigent republicà a una audiència farcida de personalitats empresarials i polítiques.

Com passa sovint amb els avions, l'acte ha arrencat una mica tard, però també ha acabat nou minuts abans del previst a l'escaleta i amb una xaranga de músics per deixar contents els passatgers.

stats