FINANCES PÚBLIQUES
Economia 31/05/2012

El Govern posa a la venda Aigües Ter Llobregat per 400 milions

Aquesta quantitat anirà destinada a eixugar el dèficit de la Generalitat per aquest 2012, ja que el procés ha de culminar el desembre

Roger Tugas
1 min
La dessalinitzadora de la conca del Llobregat ha estat un dels projectes que han inflat el deute de l'ATLL fins als 700 milions.

BarcelonaLa privatització d'Aigües Ter Llobregat (ATLL) ja està sobre la taula. Entre avui i demà el 'Diari Oficial de la Generalitat' en publicarà l'estudi de viabilitat, cosa que suposa el tret de sortida d'un procés que culminarà el desembre, segons ha sabut l'ARA de fonts del Govern. Per tant, a finals d'any les necessitades arques públiques de l'executiu haurien de rebre una injecció de 400 milions, una mica menys de la meitat dels 1.000 milions amb què el Govern ha valorat l'ATLL i que l'empresa adjudicatària haurà d'abonar durant els 50 anys que duri la concessió.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Aquesta quantitat –una mica interior als 500 o 600 milions que es van apuntar en un principi– aniria directament destinada a reduir dèficit del Govern, ja que l'executiu assumirà els 700 milions de deute acumulat per l'encara empresa pública.

Podeu llegir la informació sencera a l'ARA PREMIUM.

stats