Congressos

El Seafood porta a Barcelona un nou congrés alimentari de rècord

L'exhibició de la indústria de productes del mar tindrà un impacte econòmic de 156 M€, segons els organitzadors

2 min
El director general de Fira de Barcelona, Constantí Serrallonga, i la vicepresidenta del Seafood, Wynter Courmont, en la presentació del congrés, aquest dijous a Barcelona.

BarcelonaEl congrés Seafood Expo, que se celebrarà a la Fira de Barcelona entre el 23 i el 25 d'abril, té previst tornar a batre rècords d'assistència, segons Diversified Communications, empresa nord-americana organitzadora de l'exhibició. El saló és la trobada més gran del món per a la indústria de productes del mar i tindrà un impacte estimat sobre l'economia catalana de 156 milions d'euros, d'acord amb les estimacions de la vicepresidenta de Diversified, Wynter Courmont.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"La participació està prevista que sigui més alta que l'any passat", ha afegit Courmont. El 2023, el Seafood va rebre uns 34.000 assistents, un increment "sense precedent" –en paraules de Courmont– del 24% en comparació amb el 2022, una edició encara marcada per les restriccions per la pandèmia. Cal recordar que el 2022 la Xina encara no autoritzava els seus ciutadans a viatjar a Europa, tot i que l'organització ha confirmat que en l'edició d'aquest any esperen que es recuperi la presència de visitants procedents del país asiàtic.

L'esdeveniment ocuparà uns més de 51.200 metres quadrats repartits per cinc pavellons del recinte de Gran Via de Fira de Barcelona, a l'Hospitalet de Llobregat. En total hi ha inscrites 2.050 empreses procedents –d'aquestes, quasi 600 hi exposaran per primera vegada– de 84 països i hi haurà pavellons oficials de 66 governs estatals i regionals.

El congrés es divideix en dos certàmens diferents. Per una banda, Seafood Global Expo, que és la part que ocupa més espai i que agrupa proveïdors de peix i marisc, tant fresc, com envasat o congelat. L'altra branca de la fira és el Seafood Processing Global, on exposaran companyies relacionades amb la transformació de productes marins i de serveis per a la indústria del mar.

Presència "a llarg termini"

Aquesta serà la trentena edició del Seafood, que es va mudar a Barcelona des de Brussel·les el 2021. "Estem molt contents amb aquest canvi", ha apuntat Courmont, ja que Barcelona presenta "una oportunitat de creixement a llarg termini".

Per la seva banda, Constantí Serrallonga, director general de Fira de Barcelona, ha remarcat que aquest congrés s'afegeix als altres que han han tingut lloc a Barcelona recentment relacionats amb el sector agroalimentari. El més destacat va ser Alimentaria, celebrat el mes passat. Va ser el més gran, però també al gener va tenir lloc la Barcelona Wine Week.

A més, Serrallonga ha explicat que l'entitat firal espera poder tenir operatiu el nou recinte de Gran Via a partir de la tardor del 2026, d'acord amb el calendari.

stats