Economia 17/09/2019

El saló de productes del mar més important del món es trasllada a Barcelona

El recinte firal de la Gran Via acollirà el Seafood Expo Global a partir de l'any 2021

Ara
1 min
Barcelona acollirà la principal fira mundial de productes del mar

BarcelonaEl saló Seafood Expo Global - Seafood Processing Global, el més gran del món de productes del mar, ha anunciat aquest dimarts que es traslladarà a Barcelona a partir del 2021.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El congrés, que fins ara havia celebrat totes les edicions a Brussel·les, tindrà lloc al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona. L'útima edició del saló va acollir 2.000 expositors i 29.000 empreses proveïdores i compradores.

La decisió de moure la seu de la trobada s'ha pres després d'un "exhaustiu estudi de mercat basat en les opinions d'expositors i assistents al llarg dels anys" i de "l'anàlisi de les principals destinacions d'Europa", segons un comunicat emès per l'empresa organitzadora, Diversified Communications. En aquest sentit, la capital catalana ha fet valer la seva "àmplia tradició pesquera" i el fet de ser tant "una capital gastronòmica mundial" com "un centre logístic marítim internacional".

"Cal destacar que el sector pesquer té un pes rellevant dintre de la indústria alimentària espanyola i Espanya és un dels principals productors, importadors i exportadors de productes del mar a nivell mundial i europeu", afegeix el comunicat.

Per la seva banda, Constantí Serrallonga, director general de Fira de Barcelona, es va mostrar "molt satisfet" de l'arribada d'aquest nou congrés. Fira de Barcelona ha aprovat aquest any l'ampliació i la remodelació dels recintes de Montjuïc i la Gran Via, que hauria d'estar acabada el 2024 amb una inversió d'uns 380 milions d'euros.

stats