Economia 14/01/2016

Álvarez oficialitza la candidatura per liderar la UGT a Espanya

Camil Ros i Laura Pelay són els més ben situats per succeir el líder sindical a Catalunya després de 20 anys

Elena Freixa
2 min
EL MÉS VETERÀ 
 Josep Maria Álvarez va ser elegit per primer cop secretari general de la UGT de Catalunya el 1990. Ara demana nous lideratges.

BarcelonaJosep Maria Álvarez ha fet oficial aquest dijous davant la UGT de Catalunya que està enllestint l'equip per aspirar al lideratge de la UGT a Espanya. El sindicalista fa setmanes que es reuneix amb responsables de la UGT de diferents comunitats autònomes i de branques sectorials per captar suports de cara al congrés confederal del març en què l'organització ha de rellevar Cándido Méndez a la secretaria general.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Álvarez ha dit que prepara un equip amb un projecte compartit i "no presidencialista". L'objectiu, segons va publicar l'ARA, és una candidatura coral que doni més veu a les federacions sectorials, tal com passa en el model alemany, en què branques com la metal·lúrgia o els serveis tenen molta presència i perfil propi.

Entre les prioritats, també hi haurà la necessitat de reduir estructures del sindicat per dalt i fer net dels casos de corrupció que han esquitxat alguns dels seus dirigents.

La UGT de Catalunya ha escollit aquest dijous els 31 delegats que enviarà al congrés confederal d'on sortirà el futur secretari general. Per construir la candidatura, cal el suport del 25% dels delegats que participaran en el congrés i Álvarez els té pràcticament garantits.

A banda del suport dels delegats catalans, compta amb el de la federació metal·lúrgica, de la qual prové ell mateix i tot apunta que la de serveis públics també s'alinearà amb la seva proposta. Totes dues ja sumarien el 25% dels 600 delegats que aniran al congrés.

L'altra incògnita és qui rellevarà Álvarez a Catalunya. Els dos noms més ben posicionats són Laura Pelay, secretària de treball del sindicat i que prové de la federació metal·lúrgica com el mateix Álvarez, i Camil Ros, que és l'actual responsable de política sindical de la UGT de Catalunya.

stats