Economia 19/12/2019

Ametller obre un supermercat a Barcelona des d'on centralitzarà la gestió de l''e-commerce'

La botiga s'ubicarà al barri de les Corts i també potenciarà el producte fresc

Leandre Ibar
2 min
Ametller obre un supermercat a Barcelona des d'on centralitzarà la gestió de l''e-commerce'

BarcelonaEl grup Casa Ametller ha obert un nou supermercat a Barcelona per potenciar el producte fresc. A més, a partir del gener també s'hi gestionarà tot el servei de venda per internet de la capital catalana.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Ametller ja ofereix lliuraments online amb un termini d'una hora a Barcelona, però vol reduir encara més els temps. "Estem preparant la maquinària per arribar als 30 minuts" en un radi de tres quilòmetres del nou establiment, diu Josep Ametller, un dels dos germans copropietaris de la companyia. El nou supermercat està ubicat en unes antigues galeries comercials amb entrades als carrers Numància i Berlín, al barri de les Corts.

L'espai obert als clients és de 800 metres quadrats, tot i que el conjunt del local és d'uns 2.000. L'altra part l'ocupa la zona d'emmagatzematge d'aliments, des de la qual es faran els paquets per a les comandes, que es distribueixen en motos o furgonetes.

Segons la companyia, en aquests moments el servei de venda per internet està disponible a la meitat dels municipis de Catalunya, però amb períodes de lliurament d'un dia.

Com a novetat, la botiga inclou una cafeteria per fer degustacions operada per la marca catalana Novell –la primera que obre l'empresa vilafranquina–, situada en un espai per menjar al costat del forn de pa amb obrador i molí propi. També compta amb una formatgeria, una peixateria en què es renovaran diàriament tots els productes i una xarcuteria vegana.

Creixement del 15% el 2019

La centralització de l'e-commerce de Barcelona en un establiment és una mostra de l'aposta estratègica d'Ametller per aquesta branca del negoci, ja que, segons Josep Ametller, les vendes online de la companyia han crescut a un ritme del 20% mensual. El grup d'alimentació va tancar el 2018 amb una facturació de 200 milions d'euros i espera un creixement d'un 15% per al 2019.

A més dels supermercats especialitzats en producte fresc, Ametller és productor d'una gran part de l'assortiment de productes que ven –sobretot fruita i verdura–, tot i que també compta amb proveïdors externs. L'empresa ha expandit el total d'explotacions durant aquest any. "Pel que fa a l'agricultura, on més hem crescut és a l'Ebre amb aliances societàries amb pagesos locals, bàsicament amb verdura i hortalissa", assegura el copropietari.

El grup català té explotacions a diversos punts de Catalunya i a Alacant, Múrcia i Sòria.

stats