Automoció
Economia Automoció 26/10/2022

El Govern va injectar 29 M€ al Circuit de Catalunya el 2021

La instal·lació va registrar unes pèrdues de 2,2 milions l'any passat

2 min
Vista de la tribuna principal del Circuit de Barcelona

BarcelonaEl Govern va injectar l’any passat 29,3 milions d’euros al Circuit de Catalunya per equilibrar els seus comptes, segons es desprèn de la memòria presentada al Registre Mercantil. Això són 10 milions més del que se sabia fins ara. Aportar aquesta quantitat, però, no va evitar que el Circuit tanqués l’exercici del 2021 amb unes pèrdues de 2,18 milions d’euros, una xifra gairebé idèntica als 2,19 milions de números vermells de l’any anterior. I això malgrat que els ingressos van augmentar quasi un 28% i van passar de 6,1 milions a 7,8 milions el 2021. Dos anys, però, marcats per la pandèmia i els protocols contra el covid-19, especialment el 2020, amb esdeveniments esportius de primer nivell sense públic o amb importants restriccions.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

De fet, el grau d’ocupació del Circuit l’any passat va ser en conjunt del 83%, malgrat que a finals d’any, ja sense restriccions, va augmentar fins al 90%.

Segons els comptes presentats pel Circuit, les pèrdues acumulades en exercicis anteriors van augmentar fins a situar-se en els 34,6 milions el 2021. L’informe d’auditoria destaca que al tancament del 2021 l'empresa gestora del traçat tenia un fons de maniobra negatiu de 14,9 milions (2,7 milions si no es consideren els deutes amb la Generalitat). En aquesta situació, indica l’auditor, hi ha dubtes que es pugui continuar amb l’activitat sense el suport dels seus socis. El Circuit està participat en un 78,3% per la Generalitat (directament o a través de l’empresa pública Avançsa), un 14,4% pel RACC i un 7,2% per l’Ajuntament del Montmeló. Aquests dos últims socis fa anys que no fan aportacions per tapar les pèrdues i només la Generalitat n'assumeix el cost.

Pla estratègic

Per revertir la situació financera del Circuit, el conseller d’Empresa, Roger Torrent, va presentar fa uns dies el pla estratègic del Circuit, que preveu una inversió addicional de 30 milions d’euros "en dos o tres anys" per adequar la instal·lació al segle XXI i trobar noves vies d’ingressos que permetin reduir l’aportació de diners públics. No obstant, Torrent dona per fet que el suport públic no desapareixerà mai. “No hi ha cap circuit al món que tingui les curses de referència que tenim nosaltres que sigui sostenible econòmicament sense aportacions públiques –deia Torrent en una recent entrevista a l’ARA–. El que volem és incrementar la font d’ingressos directes per tal que l’aportació pública sigui cada vegada més baixa”.

stats