Economia 28/11/2012

Almunia avisa que sortiria "una llista molt llarga" de responsables de la reestructuració bancària

El comissari europeu de Competència descarta donar noms, però diu que directius d'entitats financeres han demostrat que no són capaços d'operar amb activitats de risc

Efe
1 min

Brussel·lesEl comissari europeu de Competència, Joaquín Almunia, ha assegurat aquest dimecres que "sortiria una llista molt llarga" dels responsables de la reestructuració a la banca aprovada a Brussel·les per a quatre entitats espanyoles que hauran d'aplicar limitacions a la retribució dels seus directius.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"Els responsables [de la reestructuració] són els que van gestionar malament les entitats", ha dit Almunia durant una conferència de premsa a Brussel·les, en la qual també ha descartat "donar noms i cognoms" d'alguns d'aquests directius.

En el cas de les operacions immobiliàries, en concret, el comissari ha dit que "la història ha demostrat que no són capaces d'operar amb activitats de risc".

El comissari ha recordat que el pla de reestructuració aprovat inclou la limitació a les retribucions de directius i consells d'administració de les entitats involucrades en el rescat bancari.

Almunia va recordar que, seguint la normativa espanyola, els membres dels consells d'administració d'entitats controlades pel Fons de Reestructuració i Ordenació Bancària (FROB) han de rebre no més de 50.000 euros a l'any.

En el cas dels bancs que reben ajudes però que no estan controlats pel FROB, els membres del consell d'administració tenen un sostre de retribució de 100.000 euros.

En el cas dels executius, el màxim de remuneració per als controlats pel FROB és de 300.000 euros i no poden rebre remuneració variable, mentre que per als no controlats, però amb ajudes del FROB, és de 500.000 euros i amb possibilitat de rebre aquesta remuneració variable.

stats